Nominal Bezlepková směs na chleba rustikální 0,5 kg
Nominal Bezlepková směs na chleba rustikální 0,5 kg
Nejlevnější nabídky (20)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Lékárna.cz
Opravdu chutný bezlepkový chleba, pečení v domácí pekárně
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
dnes jsme pekli z této mouky
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
- Dobrá realizace
Parametry produktu
Popis produktu
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota (Kcal) 343
Energetická hodnota (Kj) 1448
Tuky (g) 1 z toho nasycené mastné kyseliny (g)
Sacharidy (g) 71 z toho cukry (g) 3
Vláknina (g) 8
Bílkoviny (g) 6
Sůl (g) 2
Hustota g/cm3 0.00
Popis
Původ chleba sahá až do období neolitu, tj. 10 000 let př. n. l. Na začátku lidé nejprve sbírali a jedli obilná zrna, která pak různě pražili, následně drtili a připravovali kaše, či placky. Chléb je univerzální potravina, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Díky Nominalu si nemusíte chleba kupovat, ale můžete si ho upéct doma. Tento tmavý rustikální chléb se vyznačuje plnou chutí, specifickou vůní a navíc je bez lepku.
Něco o společnosti Nominal
Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s chia semínky, dále mouky, cereální kaše či mug cake.
A jak se rustikální chléb připravuje?
- Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
- Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
- Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
- Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním.
- Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
- Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.
Tip Veselé Veverky:
Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením a oříšky či semínky.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Lékárna.cz
Opravdu chutný bezlepkový chleba, pečení v domácí pekárně
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
dnes jsme pekli z této mouky
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
- Dobrá realizace
, zakoupeno v CeliakShop.cz
Nemohu posoudit jak chutná v dodaném základu. Používám svoji vlastní dlouhodobě osvědčenou recepturu přísad, takže jsem spokojen.
Na rozdíl od jiných výrobků je balení bez suchého droždí, ale to by asi produkt zdražilo., zakoupeno v Lékárna.cz
- výborný chléb pro bezlepkovou dietu, vždy hned snědený
, zakoupeno v Grizly
- Moc buchtovite
, zakoupeno v Lékárna.cz
- Chutný chleba
- Snadná příprava
- Vyšší cena
, zakoupeno v Lékárna.cz
Za mě nejlepší směs na bezlepkový chléb. Lze přidat i malé množství semínek nebo oříšků, povedl se i s malým množstvím jogurtu či podmáslí.
, zakoupeno v Lékárna.cz
- Neznám na trhu lepší bezlepkovou směs na chleba
, zakoupeno v Lékárna.cz
- Výborná směs, chutná i těm co bezlepkovou dietu držet nemusí
- Jednoduchá příprava
- Peču 15 minut na 230 a cca 35 minut na 190 stupňů