Nominal Směs na chléb s pohankovou vlákninou 0,5 kg
Nominal Směs na chléb s pohankovou vlákninou 0,5 kg
Doporučené nabídky (4)
Nejlevnější nabídky (17)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Grizly
Skvělý výrobek
, zakoupeno v Grizly
- Dobře chutná
, zakoupeno v CeliakShop.cz
Nemohu posoudit jak chutná v dodaném základu. Používám svoji vlastní dlouhodobě osvědčenou recepturu přísad, takže jsem spokojen.
Je poněkud drobivý.
Na rozdíl od jiných výrobků je balení bez suchého droždí, ale to by asi produkt zdražilo.
Parametry produktu
Popis produktu
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota (Kcal) 337
Energetická hodnota (Kj) 1425
Tuky (g) 1 z toho nasycené mastné kyseliny (g)
Sacharidy (g) 68 z toho cukry (g) 4
Vláknina (g) 10
Bílkoviny (g) 7
Sůl (g) 2
Hustota g/cm3 0.00
Popis
Vznik chleba sahá až do období neolitu, tj. 10 000 let př. n. l. a v současné době se dle organizace FAO ve světě vyrobí až 350 milionům tun chleba ročně. Samotné slovo chleba se vyvinulo z pragermánského výrazu „hlaiba“. Pokud i Vy jste milovníci chleba, určitě vyzkoušejte chléb s pohankovou vlákninou. Tato směs na chleba je nejen bez lepku, ale neobsahuje ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty.
Něco o společnosti Nominal
Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na rustikální chléb, dále mouky, cereální kaše či mug cake.
A jak se chléb s pohankovou vlákninou připravuje?
- Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
- Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
- Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
- Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním.
- Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
- Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.
Tip Veselé Veverky:
Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením, oříšky či chia semínky.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Grizly
Skvělý výrobek
, zakoupeno v Grizly
- Dobře chutná
, zakoupeno v CeliakShop.cz
Nemohu posoudit jak chutná v dodaném základu. Používám svoji vlastní dlouhodobě osvědčenou recepturu přísad, takže jsem spokojen.
Je poněkud drobivý.
Na rozdíl od jiných výrobků je balení bez suchého droždí, ale to by asi produkt zdražilo., zakoupeno v Diana Company Svět Oříšků
Mám jej poprvé tak uvidím.
, zakoupeno v Grizly
- Velice skvělá chuť i konzistence po upečení. Vůbec se nedrobí ☺️
, zakoupeno v Lékárna.cz
- Chutný chleba
- Snadná příprava
- Vyšší cena
, zakoupeno v Lékárna.cz
ok
, zakoupeno v Lékárna Scarabeus
těsto se dobře zpracovává a po upečení zůstává chléb vláčný asi 4 dny
, zakoupeno v iPlody.cz
výborný
, zakoupeno v Lékárna.cz
- super